Reflectoare și bare de lumină cu fascicul spot sau flood

Una dintre întrebările cele mai importante pe care le punem clienților noștrii care doresc să achiziționeze un reflector sau bară de lumină se referă la tipul fasciculului de lumină emis, adică să fie cu lumină flood sau spot sau combinația acestora.

Pick up Ford Ranger echipat cu reflectoare

Răspunsul la întrebare este dat de scopul final al acestor accesorii adică să furnizeze o vizibilitate foarte bună șoferului autoutilitarei pick up. Condițiile meteo, condusul în timpul nopții, pericolul iminent al apariție unui animal sălbatic pe carosabil necesită un câmp vizual clar pentru șofer indiferent dacă este vorba de drumul public sau off road. Reflectoarele montate trebuie să fie eficiente atât în pereche (flood sau spot) sau sub formă de combinație a acestora.

Care este diferența între fasciculul spot și flood?

Reflectoarele flood propagă lumina pe o suprafață mai largă, șoferul având un câmp vizual mai bun pe laterală și mai redus în față. Lentilele sistemului optic flood sunt mai mici și cu o formă diferită față de lentilele spot ceea ce permite luminii emise de LED-uri să asigure o acoperire foarte bună a spațiului ce trebuie luminat. Sunt folosite pe foarte multe tipuri de mașini: pe autotulitare pick-up SUV-uri, autoturisme și TIR-uri Aceste tipuri de reflectoare sunt ideale și pentru iluminarea unor spații mai întinse cum ar fi câmpuri sau șantiere.

Din gama noastră de produse Reflectorul LED BL0410RGB este reflectorul cu fascicul flood cel mai popular în rândul clienților noștrii. 

Reflector flood

Reflectoarele Spot au un fascicul de lumină intens și focusat să lumineze pe distanțe mai mari. Unghiul fasciculul luminos este mai mic în consecință oferă adâncime mai mare câmpului vizual. Lentile reflectoarelor spot sunt mai subțiri pentru a amplifica și focusa lumina. Folosind aceste tipuri de reflectoare sau bare de lumină șoferul autoutilitarei pick up v-a observa mai repede orice obstacol aflat în drum.

În cazul în care dorești să achiziționezi un reflector cu fascicul spot îți supunem atenției tale produsele fabricantului japonez IPF care fac față oricărei exigențe, sunt de calitate, sunt fiabile și performante atât pe drumurile publice cât și off road. Singurul lucru la care trebuie să fii atent este ca aceste reflectoare să fie în concordanță cu legislatia in viigoare si anume: sa fie montat in fata soferului, sa fie reflector omologat, sa fie legat pe faza lunga dar si cu intrerupator separat, etc. (poți citi mai mult despre restricții aici)

Cele două tipuri de reflectoare pot fi folosite și în combinație. Un reflector spot montat pe partea șoferului pentru o vizibilitate în adâncime, iar reflectorul cu fascicul flood montat pe partea pasagerului va lărgi câmpul de vizibilitate pe laterală. Reflectorul LED Spot ledbar BL0410RGB 40 W este soluția combo, adică dispune și de fascicul spot cât și de fascicul flood.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Producatori

Despre noi

Pe site-ul Pick-Up.ro găseşti hardtop, închidere de benă (fullbox), capitonaj de benă, reflectoare, troliu warn, bare de inox (bullbar, rollbar, prag lateral, bară spate, bullbar off-road), de asemenea multe alte accesorii de pick-up (Amarok, Hilux, Ranger, L200, D-max) şi SUV, cum ar fi: plug de zăpadă, sărăriţă, cort de expediţie montabil pe maşină, anvelope off-road, scuturi, sisteme de suspensie, chingi şi cârlige.
×