Istoria hardtopului

Povestea hardtopului incepe inca de cand probabil eu nici nu eram nascut! Si probabil la fel este si cu voi :)

Cand au aparut primele masini pe piata acestea veneau in doua variante, decapotabile si cu plafon.

Insa incet lumea a simtit nevoia masinilor decapotabile, insa cu posibilitate de acoperire pe vreme ploioasa sau pe timp de noapte in fata locuintei. Astfel s-au creat mai intai hardtopurile fara stalpul B al masinii. Acesta era demontabil insa mai greoi cu si ajutorul cuiva. Pe urma au aparut hardtopurile pliabile usor de folosit, de deschis si retractat. Cele mai cunoscute erau probabil ale celor de la Chevrolet si Ford.

Hardtop

Insa au aparut masinile tip Pick-Up cu bena, pentru care era la fel de important sa fie acoperite . Multi au pus siguranta pe primul loc, deoarece la baza era o masina cu care se transportau materiale si echipamente, care au devenit prada usoara pentru hoti.

La inceputuri multe firme s-au batut pe piata de hardtopuri de pick-up- uri , si astfel au aparut hardtopuri cu diferite nivele de echipare si forme de la A la Z. Timpul a dovedit insa ca multi au esuat, dar sunt si cateva firme care s-au facut remarcate!

Majoritatea producatorilor existenti si azi pe piata si care au reusit sa ofere o calitate buna, sunt in mare proportie fabricanti de prin Thailanda, taramul pick-up- urilor dealtfel.

In Romania, putem afirma cu mandrie ca suntem unici importatori ale unor marci de renume, inclusive ale unora care in multe tari occidentale sunt vandute ca si piese originale si sunt aparute pe piata inca din anii 1982 si in momentul de fata opereaza de pe o suprafata de 1250 metri patrati.

Aceste hardtopuri sunt insotite de certificate CE, TUV si RAR, care sunt importante in cazul montarii lor pe masina. Fara Certificat RAR nu se poate omologa, ca urmare nu se pot folosi in mod legal! 

 

Asadar, mare atentie cand faceti cumparaturi, nu tot ce e ieftin inseamna o afacere buna si legala!

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Producatori

Despre noi

Pe site-ul Pick-Up.ro găseşti hardtop, închidere de benă (fullbox), capitonaj de benă, reflectoare, troliu warn, bare de inox (bullbar, rollbar, prag lateral, bară spate, bullbar off-road), de asemenea multe alte accesorii de pick-up (Amarok, Hilux, Ranger, L200, D-max) şi SUV, cum ar fi: plug de zăpadă, sărăriţă, cort de expediţie montabil pe maşină, anvelope off-road, scuturi, sisteme de suspensie, chingi şi cârlige.