Solicită ofertă

Dominatia globala a SUV-urilor a continuat si in 2017

Luna trecuta Felipe Munoz un analist pasionat al pietei auto, apreciat si recunoscut pe plan mondial a publicat un vast articol pe site-ul www.jato.com despre tendintele si evolutia pietei masinilor SUV in 2017. In continuare iti prezentam aspectele cele mai interesante al acestei analize.

VolvoXC40 masina anului 2018

2017 a marcat un nou record de vanzari la nivel mondial a SUV-urilor. Industria constructoare de masini a profitat din plin, de stabilizarea economiei mondiale. China si-a mentinut pozitia de lider pe piata auto, in timp ce in SUA desi cu un usor declin in vanzari, a inregistrat totusi vanzari a peste 17 milione de unitati. Tendinta de crestere s-a mentinut si in Europa, iar pietele emergente cum ar fi Brazilia si Rusia au inceput sa se dilate.

Conform analizei JATO anul trecut au fost vandute pe plan mondial 86 milioane de masini, cu 2 milioane mai multe decat in 2016. Cea mai parte a acestei cresteri 32.4%, a fost generat de vanzarea SUV-urilor cu un record de 27.85 milioane de masini , cu 12.7% mai multe unitati comparat cu anul 2016. In timp ce sedanul si furgonetele au avut un an mai putin fast, SUV-urile au inregistrat cresteri de doua cifre, fiecare continent prezentand variatie pozitiva. Prima data in istorie in China au fost vandute peste 10 milioane de unitati din aceasta categorie de masini.

Daca ne uitam in topul brandurilor, primul pe lista este Toyota cu 1.944.413 SUV-uri vandute, cel mai popular model fiind Rav4, urmat de Nissan cu X-Trail, iar pe locul trei Honda cu CR-V.

Pe subsegmentii categoriei cea mai mare cota parte o au modelele compacte cu 41% din vanzari, liderul subsegmentului fiind Toyota Rav4. Subcategoria SUV-urilor medii se situeaza pe locul doi, cel mai popular model din aceasta subcategorie fiind Nissan X-Trail. SUV-urile mici au performat deasemenea bine, multumita si vanzarilor excelente ale modelului Dacia Duster si Renault Captur.

Potrivit analistului Felipe Munoz tendinta va continua, mai mult va fi si mai accentuata in viitor. Acest fapt se va datora si implicarii mai intensive in lansarii de modele SUV a unor constructori care au fost mai prudenti pana acum, cum ar fi Volkswagen, dar si Hyundai-Kia si-a propus lansarea primului lor model SUV de subcategorie mica: Hyundai Kona si Hyundai Stonic.

Tu ce crezi care este motivul cresterii popularitatii acestor tipuri de masini?

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×