5 mirosuri nedorite în pick up și sursa acestora

O autoutilitară pick up se compune dintr-o grămadă de piese și accesorii auto. Dacă acestea funcționează corespunzător singurul miros pe care ar trebui să îl simți în habitaclu este aroma distinsă a odorizantului auto. Din când în când însă această stare de armonie este dată peste cap de stimuli olfactivi greu de suportat.

Mirosuri nedorite în pick up

Cauza acestora este ori funcționarea necorespunzătoare a pickup-ului ori neglijența utilizatorului mașinii, grație căruia habitaclul se poate umple foarte repede cu mirosuri greu de suportat. Îți prezentăm cinci astfel de mirosuri și elementele cauzatoare ale acestora.

Miros de ciorapi

Cauza: Instalația de aer condiționat

Vine un miros din instalație de aer condiționat de parcă pickup-ul ar fi mâncat șosete murdare? Atunci ar fii timpul pentru o schimbare a filtrului de polen și o igienizare temeinică a instalației AC al autoutilitarei. Procesul te va scăpa atât de mirosul năucitor dar în același timp și de tovărășia bacteriilor și a altor microorganisme care afectează grav sănătatea pasagerilor. Dealtfel este indicat curățirea instalației de AC cel puțin odată într-un an chiar dacă nu emană mirosuri neplăcute.

 

Miros de carburant

Cauza: Sistemul de alimentare cu carburant picură undeva

Nu este ceva ieșit din comun dacă habitaclul miroase a motorină sau benzină dacă staționezi mai mult timp într-o stație de benzină, dar dacă acest miros reapare regulat și în fața casei atunci programează-ți urgent pickup-ul la un mecanic auto. Evident undeva pierzi carburant ceea ce te arde la buzunar și pe deasupra este și periculos.

 

Miros de Băile Herculane

Cauza: Catalizator bușit

Dacă frecventezi băi termale atunci ești familiarizat cu mirosul specific al acestora. Însă prezența frecventă a acestui miros în habitaclul pickup-ului semnalizează hidrogen sulfurat în exces în gazul de eșapament. Vinovat pentru acest fapt este convertorul catalitic defect, care ar trebui să transforme acest gaz în dioxid de sulf inodor.

 

Miros de hârtie arsă

Cauza: Disc de ambreiaj uzat

Simți regulat miros de ziar ars în habitaclu când folosești pickup-ul în oraș sau dacă trebuie să urci o pantă mai abruptă? Mai mult ca sigur discul de ambreiaj nu își mai poate face treaba ca lumea.

 

Miros putred

Cauza: Mâncare lăsată în habitaclul pickup-ului

Elementele cauzatoare ale mirosurilor amintite până acum au origini mecanice, dar mirosul de putred emanat de mâncarea uitată pe banchetă sau resturile de fructe și legume de sub banchetă se datorează exclusiv neglijenței utilizatorilor autoutilitarei. Aceste ”bunătăți” nu trebuie lăsate pe timp de vară nici în bena acoperită cu hardtop sau cu închidere de benă deoarece pot transforma mediul ambiental al benei așa fel încât nici patrupedul tău nu va dorii să călătorească acolo.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Producatori

Despre noi

Pe site-ul Pick-Up.ro găseşti hardtop, închidere de benă (fullbox), capitonaj de benă, reflectoare, troliu warn, bare de inox (bullbar, rollbar, prag lateral, bară spate, bullbar off-road), de asemenea multe alte accesorii de pick-up (Amarok, Hilux, Ranger, L200, D-max) şi SUV, cum ar fi: plug de zăpadă, sărăriţă, cort de expediţie montabil pe maşină, anvelope off-road, scuturi, sisteme de suspensie, chingi şi cârlige.
×