Solicită ofertă

Pickup-uri cu record de kilometrii parcurși

Sunt autoutilitarele pick up mașini puternice, rezistente, fiabile indiferent de marcă? Popularitatea crescândă a acestui tip de autovehicul oferă răspunsul la această întrebare. Nu știm dacă există în țară vreun exemplar care a prins milionul de kilometru parcurs, dar scotocind pe Internet am dat de două pickup-uri cu kilometraj extrem, ieșit din comun.

Fratele Ford Ranger cu peste un milion de kilometrii

În Statele Unite autoutilitarele pick up sunt foarte populare, sutele de mii de kilometrii se adună foarte repede, pentru că sunt folosiți zilnic și deobicei parcurg distanțe mari. John Freeland un texan de 80 de ani a reușit să adune cu un Ford pick-up F-350 Super Duty în aproape 20 de ani, 2 milioane de kilometrii. Mașina este încă funcțională chiar și după atâțea kilometrii parcurși, având motorul și cutia de viteză manuală originală.

F-350 Super Duty este dotat cu un motor diesel V8, de 7.3 litrii, cu o putere de 235 CP și cuplu motor de 680 Nm. Capacitatea de tractare a autoutilitarei este de 6350 kilograme.

Freeland lucrează în domeniul curieratului, transportând colete pe distanțe mari. Ține evidența combustibilului și a kilometrilor parcurși pe hârtie, astfel încât știe unde a făcut cu pickup-ul său, primul milion de kilometru.

Un alt american, Brian Murphy din Chicago se ocupa toată viața lui cu livrarea de colete. După trei decenii în domeniul curieratului s-a decis să înființeze propria firmă de curierat. În vara anului 2007 a cumpărat un pickup Nissan Frontier (Nissan Navara în Europa) cu hardtop și a început să-și dezvolte afacerea. Bărbatul conducea zilnic 13 ore și pickup-ul cu tracțiune spate făcea față solicitării atât de bine încât Brian mai în glumă mai în serios spunea că nu se oprește până nu atinge un milion de mile adică 1.6 milioane de kilometrii.

Brian Murphy încărcând colete în bena acoperită cu hardtop

Pe 27 ianuarie 2020, cu 50000 de funcționare a pickup-ului a atins acest prag și l-ar fi depășit dacă indicatorul digital de kilometraj nu s-ar fi blocat la 999999 mile.

Odometrul Nissan Frontier

Ca un semn de recunoștință Nissan North America l-a surprins pe Murphy cu cel mai nou model Frontier. Bărbatul nu prea înțelegea gestul celor de la Nissan, de vreme ce zice omul vechiul pickup merge strună, cu motorul și cutia de viteză manuală originală, cu ambreiajul schimbat la 1.29 milioane de km, iar lanțul de distribuție din precauție la 1.1 milioane de km. Totuși nu a refuzat cadoul, se bucură de noul pickup cu motor V6 pe benzină.

Sursă: motor1.com, thedrive.com

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×