Solicită ofertă

Oare pick-up-ul tau este dotat cu kitul de siguranta auto ?

Daca raspunsul tau este afirmativ atunci ai scapat de o posibila amenda de la politia rutiera. In caz  contrar insa iti sugeram ca inaintea calatoriilor de vacanta sa-ti faci rost de o trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu toate omologate, pentru ca bugetul repartizat concediului sa nu aiba de suferit.

Trusa-siguranta-auto

 

Lipsa kitului de siguranta auto din autoutilitara ta iti poate scoate din buzunar peste 700 de lei si iti acorda si puncte in plus in “clasament” daca conduci pe teren propriu, dar daca treci granitele tarii atunci te poate paste chiar si inchisoarea. Legislatia europeana in domeniu difera de la tara la tara. Daca in Spania sau Marea Britanie acest kit este optional, in Austria, Croatia sau Ungaria nu ai de ales trebuie sa o ai la tine in masina.

Un alt aspect important este si termenul de valabilitate care se refera la trusa medicala de prim ajutor si la stingatorul de incendiu, aspect la care majoritatea soferilor nu prea se gandesc, dar unica lor sansa de a scapa de amenda in acest caz poate fii doar vigilenta mai scazuta a ofiterului de politie.

Lipsa sau depasirea termenului de valabilitate a kitului este pricinuita de obicei de lipsa spatiului de depozitare sau spatiu de depozitare mult prea ascuns. O solutie ideala in cazul autoutilitarelor pick up poate fi o lada utilitara Gladiator, incapatoare, unde pe langa scule si chei mai incape si o trusa medicala si un stingator de incendiu.

Parerile soferilor in legatura cu utilitatea acestui kit se impart. Sunt soferi care spun ca degeaba le ai daca nu le poti folosi corespunzator in cazul unui accident (aici nu vorbesc de triunghiurile reflectorizante) dar sunt si sustinatori ai necesitatii kitului. Conform statisticilor aproape fiecare sofer va avea parte de un accident in timpul vietii, iar cand se produce nenorocirea o trusa medicala sau stingator de incendiu poate face diferenta intre viata si moarte. Daca esti si un impatimit al off roadului prezenta in autoutilitara a unor pansamente sterile, comprese de tifon sterile, folie izoterma etc (toate acestea fiind prezente in trusa medicala) sunt obligatorii, indiferent de legislatie.

Tu ce crezi despre obligativitatea prezentei kitului in masina? L-ai folosit vreodata (in afara de situatia in care ti-a cerut-o agentul de politie)?

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×