O nouă utilitate pentru închiderea de benă?

În această lună am reamintit avantajele accesorizării unui pick up cu închidere de benă. Pe lângă cele amintite se mai poate lărgii funcționalitatea acestuia prin montarea (în funcție de anotimp) a unui suport pentru schiuri sau pentru biciclete.

Inchidere benă din panouri fotovoltaice

Însă inginerii de la o Worksport au mers și mai departe și au conceput o închidere de benă pliabilă construită din panouri solare. Conceptul de a acoperii suprafața mașinii cu panouri fotovoltaice nu este ceva nou. Hyundai a lansat anul trecut modelul Sonata Hybrid cu plafonul mașinii din panouri fotovoltaice, iar Tesla la fel intenționează să-și doteze Cybertruck-ul cu această extrasursă de energie. Totuși pare o idee de urmărit. Dacă va fi viabilă sau nu o vom vedea în viitorul apropiat.

Sistemul numit TerraVis v-a fii construit astfel încât să fie compatibil cu toate modelele de pickup și va fi compus din panouri fotovoltaice rigide, secționate și pliabile cu capacitatea de a furniza o putere de 1 kW.

În timpul funcționării TerraVis produce energie electrică de curent continuu care poate fii înmagazinat în acumulatorul modular din benă cu ajutorul unui inverter, iar modulele detașabile vor putea fii folosite la încărcarea diferitelor dispozitive electronice, telefoane mobile, tablete sau genți frigorifice.

Închidere de benă TerraVis

Printre planurile celor de la Worksport figurează dotarea cu acest sistem și a modelelor de pick up electrice Tesla, Rivian, Bollinger, dar în cazul acestora panoul va putea alimenta și acumulatorul principal din pick-up. Compania susține că pentru aceste pickup-uri închiderile de benă fotovoltaice vor fi astfel concepute încât să poată alimenta și acumulatorul principal, dar în situația cea mai ideală acestea vor putea produce într-o zi cel mult 5 kWh energie, suficientă pentru parcurgerea a 22.2 km cu un Tesla Model X și în consecință și mai puțin cu un Cybertruck.

Închiderea de benă fotovoltaică momentan este încă în stadiul de dezvoltare, suntem curioși cum v-a fi primită produsul în rândul posesorilor de autoutilitare pick up. Prețul încă nu a fost făcut public dar dacă v-a fi unul competitiv s-ar putea să-i trezească la viață pe MacGyver-i din mulți posesori de pick up.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.

Producatori

Despre noi

Pe site-ul Pick-Up.ro găseşti hardtop, închidere de benă (fullbox), capitonaj de benă, reflectoare, troliu warn, bare de inox (bullbar, rollbar, prag lateral, bară spate, bullbar off-road), de asemenea multe alte accesorii de pick-up (Amarok, Hilux, Ranger, L200, D-max) şi SUV, cum ar fi: plug de zăpadă, sărăriţă, cort de expediţie montabil pe maşină, anvelope off-road, scuturi, sisteme de suspensie, chingi şi cârlige.
×