Solicită ofertă

Iată un pick up Ford care nu ruginește

Deși la prima vedere Fordul pick-up din imagine pare a fi mașina unui participant la raliul Dakar, care a parcat undeva în deșert după o furtună de nisip, dar în realitate acesta este unul dintre pick-up-urile cu ”propulsie manuală”, realizat de către un tâmplar vietnamez iscusit.

Pick up din lemn, rezistent la rugina

Fiind un fan al autoutilitarelor pick-up, acesta și-a pus îndemănarea la treabă iar unul dintre rezultate este cel pe care îl vezi în imagine. Întregul proces de fabricație este prezentat în două filmulețe care te vor face să retrăiești senzația de WOW.

Primul model pentru care a realizat macheta este un Ford Raptor F-150 cu ”motor” V6 Ecoboost - a cărui variantă în dimensiuni reale este cunoscută mai mult pe piața Nord Americană.

Al doilea model machetat este un Ranger Raptor cu ”motorizare” diesel V6 EcoBlue la 2 litrii cel cu care suntem familiarizați în Europa.

De-a dreptul superbe, cele două modele de pick-up din lemn reprezintă adevărate capodopere ale măiestriei cu care acest artist al lemnului realizează ”bijuterii” pentru pasionații autoutilitarelor pick-up.

 

Procesul începe cu un bloc masiv de lemn de chiparos pe care este copiat conturul pickup-ului. Urmează fierăstrăul, după care dălțile, burghiile și uneltele de șlefuit fac ceea ce știu mai bine. Astfel, fiecare element ce construiește mașina, este redat în cel mai mic detaliu. De la habitaclu la benă, de la ușile de intrare și până la capotă sau roti, toate sunt realizate cu o minuțiozitate deosebită.

În filmulețul pe care artistul l-a postat pe canalul său de Youtube întreg procesul de fabricație pare simplu. În realitate însă, realizarea unei astfel de machete necesită multă putere de concentrare și o atenție extrem de mare la detalii. Așa cum afirmă însuși maestrul, ceee ce noi vedem în 10 minute în video durează de fapt aproximativ 24 ore.

Există totuși și anumite componente care nu se pot fabrica din lemn. Aici intră elementele suspensiei, șuruburile folosite la fixarea ușilor, plasticul reflectoarelor și asistența ușă haion. Cu ajutorul lor, macheta este realizată cât mai aproape de realitate.

 

Pickup-ul este realizat la o scară de 1:13 și cântărește în jur de 3 kilograme.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×