Solicită ofertă

Cum să-ți întreții troliul Warn?

O întrebare pe care o primim regulat despre troliuri montate pe autoutilitara pick up. Ce se poate face pentru a menține troliul Warn si nu numai în cea mai bună stare de funcționare posibilă? Vestea bună este că nu trebuie făcut nimic extraordinar, doar câteva procedee de control simple pentru a asigura troliului o durată de viață cât mai lungă.

 

Nissan Navara cu troliu Warn

Folosește-l

Primul sfat!  Ca și în cazul a multor obiecte (spre exemplu mașini, autoutilitare) și troliile sunt fabricate ca să fie folosite. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să alegi un traseu de off road pe care foarte probabil vei rămâne blocat și vei avea nevoie sigur de asistența troliului. Ce este indicat să faci însă în cazul în care nu l-ai folosit luni în șir este să-l scoți puțin din amorțeală. Nimic complicat, doar derulezi cablul și apoi îl rebobinezi pe tambur. Pare pierdere de timp dar această operațiune v-a conduce la lubrificarea tuturor componentelor mecanice și în același timp vei pune și motorul în mișcare și la fel și mânerul ambreiajului dacă nu ai în dotare un Zeon Platinum.

Derulează ocazional cablul troliului

Verifică cablul, spală pe cel sintetic

Sub nici o circumstanță nu ar trebui să folosești un cablu compromis sub orice formă indiferent dacă este sintetic sau din oțel. Periodic și mai ales după utilizare desfășoară cablul troliului și inspectează dacă a suferit vreo deteriorare. Aceasta înseamnă îndoiri, rupturi, uzuri, fire despicate etc. Dacă prezintă aceste semne nu-l mai folosii și pentru o viitoare troliere sigură achiziționeză un cablu nou.

La cablurile sintetice mai trebuie să fii atent la un lucru. Secretul prelungirii duratei de viață a cablurilor sintetice este să-l speli ocazional. Într-o găleată toarnă niște apă și puțin detergent de spălat vase și înmoaie cablul pe secțiuni pentru ca pietrișul și nisipul lipit de acesta să se desprindă. După ce ai terminat această operațiune pe toată lungimea cablului reînfășoară-l pe tambur sub sarcină pentru a avea straturi uniforme.

Ai băgat troliul sub apă?

Familia de troliuri Warn VR EVO, ZEON și ZEON Platinum destinat autoutilitarelor pick up și SUV-uri și troliile folosite mai adesea la ATV-uri adică seria VRX și AXON sunt impermeabile cu coeficient de etanșeitate IP68, deci nu trebuie să-ți faci griji că va intra apa în troliu. În cazul în care deții un troliu care nu este rezistent la apă, este indicat să-l desfaci și să lubrifiezi componentele mecanice. Dacă ”faci baie” troliului regulat e bine să ai un plan de mentenanță ca să fii sigur că totul este OK.

Inspecție periodică

Din când în când este o idee bună să faci o inspecție periodică întregului sistem al troliului. Aceasta include verificarea fixărilor dacă sunt strânse bine, polii bateriei să nu fie corodați și curățarea comutatoarelor și a prizelor dacă este cazul.

Inspectează bateria

Respectând toate aceste indicații troliul tău Warn o sa funcționeze mult și bine fără vizite inutile la service.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×