Solicită ofertă

Cauti un troliu de vanzare? Cum alegi troliul auto potrivit

Cauti un troliu de vanzare usor de manevrat dar mai ales durabil? Exista multe modele disponibile pe piata, insa cum poti stii sigur care este cel potrivit pentru tine?

warn winch

La vanzare poti gasi trolii cu preturi care pornesc de la cateva sute de euro si ajung la cateva mii. De aceea, stim cat de important este sa alegi produsul potrivit de la bun inceput. Pentru a face alegerea corecta, ti-am pregatit cateva sfaturi care speram sa iti usureze munca. Te invitam sa citesti mai departe ca sa afli despre ce este vorba.

Cum gasesti un troliu de vanzare potrivit nevoilor tale

Daca te afli in cautarea unui troliu de vanzare, trebuie sa iei in considerare, in primul rand motivul pentru care ai nevoie de un troliu auto.

Acest mecanism echipat cu tambur si un organ flexibil te va ajuta la tractarea vehiculului tau, in cazul in care te vei afla intr-o situatie dificila. De aceea, pentru alegerea troliului potrivit, trebuie sa te gandesti la cateva posibile situatii in care vei avea nevoie de tractare, precum si la capacitatea vehiculului tau. De exemplu, daca esti fericitul posesor al unei masini de teren si esti pasionat de off road, cel mai probabil vei avea nevoie de un troliu auto puternic, cu un pret peste medie. In general, pentru masinile 4x4, troliile recomandate sunt cele cu motor de 12 V, cu forta de tractiune de pana la 5,6 tone.

In cazul in care detii o masina usoara, insa circuli frecvent in afara orasului, poti sa te gandesti la diferite situatii care pot aparea: defectiuni la motor, inzapezire, blocaj pe teren accidentat etc. In oricare dintre aceste situatii, un troliu auto poate fi salvarea de care are nevoie masina ta. Insa, pentru vehiculele usoare, poti opta si pentru un troliu de 2,7 tone.

Totusi, probabil te intrebi cum alegi, dintr-o gama variata de trolii de vanzare, exact produsul de care are nevoie masina ta. De aceea, cel mai simplu mod de a alege este in functie de tipul de autovehicul:

- Pentru masini off road: inmulteste masa autovehiculului tau cu 1,5. Rezultatul trebuie sa fie apropiat de forta de tractiune (numarul de tone care pot fi trase) a troliului ales;

- Pentru ATV-uri: de obicei, in acest caz alegi un troliu de vanzare de capacitate intre 900 kg si 1,8 tone, in functie de masa proprie a ATV-ului tau;

- Pentru platforme auto: trebuie sa iei in calcul masa proprie maxima a autovehiculului care va fi ridicat pe platforma, raportata la gradul de inclinare al rampei. In general, forta de tractiune a unui troliu pentru platforme auto poate varia, de la 450 kg pana la aproximativ 5 tone.

Cum functioneaza un troliu auto?

Orice troliu, indiferent de model, functioneaza conform legilor de baza ale mecanicii. Acestea sunt alcatuite dintr-un cablu infasurat in jurul unui tambur, in mai multe straturi. Cablul unui troliu, de obicei, inconjoara tamburul in maxim 5 straturi, in functie de lungimea sa.

La utilizarea unui troliu auto, cablul se desfasoara si numarul de straturi de pe tambur scade. In general, puterea cea mai mare al unui troliu se cunoaste la inceput, in momentul in care se utilizeaza primele doua straturi de cablu. Pe masura ce tragem cablul si se descopera tamburul, la ultimele doua straturi, puterea de tractiunde scade.

Cu alte cuvinte, daca doresti sa folosesti troliul la capacitate maxima, trebuie sa folosesti cat mai putin cablu pentru tractare.

Speram ca toate sfaturile noastre sa te ajute sa faci alegerea potrivita. Vrem sa iti reamintim ca pe pick-up.ro poti gasi o gama variata de troliuri auto, apartinand unor brand-uri de renume precum Warn sau Limitless dar si accesorii aferente.

Daca ai nevoie de suport din partea specialistilor nostri pentru alegerea troliului potrivit, nu ezita sa ne contactezi. Raspundem cu placere la toate intrebarile tale.

 

Comentarii

Alegere troliu potrivit

Buna ziua
Am o lada urban și am cumpărat un troliu Warn M 8000 dar atunci când îl folosesc îmi apare cod eroare P0561 Credeți ca acest troliu este prea mare pentru bateria sau alternatorul acestei mașini

Stimate domn Adrian Guiman,

Stimate domn Adrian Guiman,

 

Din pacate nu va utem ajuta cu un raspuns concret la aceasta problema.. Un P0561 poate insemna mai multe erori...( vedeti lista de jos)

Daca este o problema electrica, scadere de amperaj sau voltaj atunci acest cod este unul intermitent si nu permanent...atunci da, probabil este doar o problema usor de rezolvat...insa recomandarea noastra este sa mergeti la un Service AUtorizat pentru o diagnoza mai amanuntita.

P0561
OBD-II Diagnostic Powertrain (P) Trouble Code For EngineIntake Valve Control Solenoid Circuit LowFuel Composition Sensor Circuit MalfunctionCylinder 4 Contribution/Balance Fault

Crankshaft Position Sensor A Circuit Low Input

 

 

Cu stima, echipa, Pick-up.ro

Pagini

  • Afisare pagina 1 din 7 pagini

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×