Solicită ofertă

Caracteristici vitale la alegerea unui Hardtop

       Este bine de stiut, atat in domeniul accesoriilor de pick up cat si in orice alt domeniu , exista produse de calitate mai slaba, medie sau superioara.    Insa de foarte multe ori calitatea este neglijata in favoarea pretului.  Pe termen lung insa aceasta decizie poate duce la cheltuieli  si nervi in plus.

Pe langa faptul ca un hardtop are ca si scop protejarea continutului benei, ea trebuie sa fie si usor de folosit si nu in ultimul rand  fiabil.

Acest lucru necesita unele plusuri care la inceput par ca si costuri in plus insa cu timpul datorita lipsei problemelor si duratei lungi de viata vor reflecta chiar contrariul. “ … calitatea nu este niciodată scumpă! Ea este nepreţuită!” Bob Proctor

Mai jos va invitam sa cititi cateva caracteristici importante pe care trebuie sa le aiba un hardtop/inchidere de bena de calitate:

-          Canal de evacuarea apei. Este una din cele mai importante caracteristici deoarece acesta impiedica infiltrarea apei in cabina si automat protejeaza marfa/bagajele transportate  de apa si umiditate.

Canal de scurgerea apei

-          Tapiterie din piele artificiala sau plastic. Nu este o fita, cum ar credea multa lume, este o nevoie. In bena se transporta marfa, material care poate sa murdareasca masina de aceea este foarte important ca in orice clipa in cateva minute sa puteti curata interiorul. Daca hardtopul este tapitat cu stofa spalarea / curatarea devine aproape imposibila datorita perioadei lungi de uscare precum si a mucegaiului cauzat de apa.

-          Sistemul de inchidere trebuie sa fie din material inoxidabil si sa functioneze fara compromisuri deoarece de multe ori (daca nu de fiecare data) marfa din bena are valoare mare. Daca da gres riscati ca marfa/bagajele Dvs sa cada prada persoanelor nelegitime. Este important ca inchiderea sa se realizeze pe ambele laturi ale haionului sa nu poate sa fie deschis prin fortare.

Sistem de inchidere

-          Inchidere centralizata –este un aspect optional care va usureaza viata deoarece folositi numai o cheie sa inchideti toate masina si elimina factorul de a uita din greseala deschis hardtopul si implicit sa atraga hotii.

Inchidere centralizata

-          Conform legilor in vigoare atat ledurile de frane suplimentare cat si geamurile laterale, fata, spate trebuie sa fie omologate si sa detina certificate de omologare CE.

-          Iarna este vital ca hardtopul sa aiba degivrare haion deoarece in multe cazuri este necesar sa aveti vizibilitate spre spate.

-          Pick-up ul este masina cu care deobicei caram lucruri mai mari, volumetrice. In unele cazuri bena masinii nu ajunge si in cazul acesta putem apela la barile longitudinale, transversale a hardtopului . Hardtopurile de calitate mai dotate contin atat bare longitudionale cat si transversale astfel incat nu aveti nevoie sa achizitionati bari transversale suplimentare la preturi suplimentare.

Bari transversale si longitudinale

-          Haion spate ranforsat. Conducand masina pick up pe teren accidentat haioanele care sunt numai din sticla datorita trepidatiilor, energiei statice acumulate explodeaza. In cazul unor produse de calitate trepidatiile sunt absorbite de un cadran din fibra si astfel sunteti scutiti de nervi si costuri suplimentare de a schimba geamul cu periodicitate.

-          Montarea si demontarea este din nou un aspect important in alegerea unui hardtop. Verificati sa fie compatibil cu capitonajul de bena a masinii ca sa nu aveti surprize sa taiati capitonajul in momentul instalarii hardtopului.

Sistem de prindere

-          Pe langa garantia oferita de producatori, la un hardtop de calitate veti beneficia cu siguranta si de serviciul de postgarantie. Ca urmare este foarte important ca in momentul achizitionarii sa va asigurati ca va sunt garantate piese de schimb chiar si dupa expirarea garantiei produsului.

-          Si in final, dar nu in ultimul rand sa aveti in vedere faptul ca hardtopurile trebuie sa fie omologate RAR precum si sa fie montate in service-uri autorizate (carosieri).

Speram ca acest articol v-a ajuta sau va v-a ajuta in viitor sa faceti o achizitie fara regrete!

 “Calitatea nu este niciodata un accident, este intotdeauna rezultatul unui efort de inteligenta” –John Ruskin

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×