Solicită ofertă

Anvelope – siguranta si utilitate on si off-road

Prin articolul de astazi ne propunem sa va dam cateva indicatii cu privire la caracteristicile si avantajele unor anvelope bine alese in functie de anotimp si de utilizarea pick-up-ului, a SUV-ului sau a vehiculului off-road din dotare.

Anvelope

Tractiunea si capacitatea de autocuratare sunt printre cele mai importante caracteristici atunci cand vine vorba de drumuri off-road.  Unul din primele lucruri pe care le face un entuziast off road dupa ce si-a cumparat masina 4x4 este sa investeasca intr-un set de anvelope care sa-i asigure o tractiune maxima si o aderenta sporita pentru a ajunge cat mai departe pe un traseu provocator.

 

In cele mai multe cazuri, investitia intr-un set de anvelope, jenti si alte componente compatibile cu acestea, sunt cele mai serioase investitii cand vine vorba de schimbarea de look si utilitate a intregului vehicul.

 

Avand la dispozitie o mare varietate de anvelope all-terrain si mud terrain poate fi o decizie dificila sa alegeti cele mai potrivite anvelope, fara o baza solida de cunostinte tehnice si despre cum se comporta cele doua tipuri in functie de terenul folosit.

 

Pentru a lua cea mai buna decizie, este importanta evaluarea unor intrebari de baza inainte de achizitie:

 

  • Pe ce tip de drumuri veti circula cel mai des? Pe drumuri forestiere, cu nisip, cu stanca, cu zapada, cu namol? Aveti nevoie de anvelope speciale pentru teren namolos – mud tires, sau este mai potrivit unul all-terrain?
  • Folositi autovehiculul frecvent, zi de zi, sau este doar pentru ocaziile speciale off-road? Preponderent faceti kilometri pe o sosea obisnuita si nu pe un teren accidentat sau noroios? In acest caz, puteti lua in considerare sa aveti doua seturi de anvelope – unul all-terrain pentru utilizare zilnica si unul mud-tires.
  • Care este dimensiunea maxima de anvelope care o puteti achizitiona si monta, fara a implica si schimbarea altor component ale masinii – gen diferentiale, suspensii?

 

Pentru un set complet de informatii corecte cu privire la alegerea anvelopelor pentru on-road sau off-road, ne puteti contacta zilnic intre orele 7-22 la telefon, sau ne puteti scrie aici, si va raspundem in maxim 2 ore de la solicitare.

 

O alta discutie legata de anvelope se poarta in jurul anotimpurilor – ce alegem – all season sau anvelope special de iarna si separat de vara?

 

Conditiile meteo si starea drumurilor variaza in proportii enorme pe parcursul unui an. Pentru a garanta siguranta la volan,  este recomandat sa va echipati masina cu anvelope in functie de anotimp.

 

Anvelopele de vara, cand temperatura carosabilului si a anvelopei creste, cauciucul se inmoaie. Manevrabilitatea vehiculului devine mai putin precisa, facandu-l mai greu de controlat. Anvelopele de vara pot fi montate imediat dupa ce temperature devine stabile la mai mult de 7°C, si pot fi folosite pana toamna.

 

Anvelopele de vara devin mai putin eficiente sub 7°C, pe drumuri inghetate sau zapada. Cauciucul si banda de rulare a anvelopelor de iarna ofera:

 

  • Aderenta mai buna la carosabil;
  • Tractiune mai puternica;
  • Franare sigura si eficienta;

 

Pentru cele mai bune sfaturi cu privire la echiparea corecta a vehiculului dumneavoastra, va sta la dispozitie o intreaga echipa de specialisti in domeniu. Nu ezitati sa ne cereti sfatul aici sau sa ne contactati telefonic la numarul 0740 197 197.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×