Ai început să-ți pregătești pickup-ul pentru iarnă (II)?

Luând în considerare temperaturile de afară parcă iarna nu se grăbește. În afara de amatorii sporturilor de iarnă (aici putem include și fanii offroadingului pe zăpadă și gheață) și poate copiii, alții nu prea așteaptă sosirea temperaturilor în minus… dar vor veni în curând.

SUV sub zăpadă și gheață

Așa că poți să continui sau dacă nu ai început până acum să te apuci de pregătirea pickup-ului tău pentru sezonul alb. În înregistrarea de blog anterioară am trecut în revistă două fluide care trebuiesc pregătite pentru sezonul rece. Nu am pomenit cel mai important în funcționarea autoutilitarei și anume carburantul folosit de pick-up-ul tău, cel mai probabil motorină. Părerile se împart în această chestiune. O parte dintre șoferi favorizează carburantul dedicat anotimpului iar cealaltă parte susține că acest factor nu influențează comportamentul sau siguranța mașinii. După opinia noastră este mult mai importantă starea bujiilor și vechimea automobilului, modelele mai noi au sisteme dedicate pentru prevenirea înghețării carburantului, dar cu cât mașina este mai veche probabilitatea ca unul dintre părțile component ale acestui sistem să se defecteze este mai mare.

Un alt lucru legat de combustibil care poate îngreuna pornirea mașinii la temperaturi scăzute este cantitatea acestuia din rezervor. Este recomandat menținerea cantității la cel puțin jumătate din capacitatea rezervorului. Motivul? În acest fel poți evita formarea condensului și implicit a apei care se duce la fundul rezervorului și ajungând la pompa de carburant sau conducte poate îngheța, cauzând probleme.

Fiind o procedură evident necesară, schimbarea anvelopelor l-am amintit doar în trecere în înregistrarea de blog anterioară. Pe lângă faptul că trebuiesc folosite anvelope dedicate sezonului trebuie să ții cont și de faptul că la temperaturi negative scade și presiunea din acestea. Îți recomandăm să verifici presiunea cu schimbările de temperatură, pentru că neumflate corespunzător anvelopele nu vor ”mușca” prin troienele de zăpadă și gheață.

O caracteristică deranjantă a iernii este durata mai scurtă a zilei, deci mai mult șofat la lumina reflectoarelor. Probabilitatea ca sistemul de iluminat al pickup-ului tău să te lase baltă este mai mare. Îți recomandăm să ai la îndemână în lada utilitară din benă și un set de becuri de schimb. În plus poți să îmbunătățești capacitatea de iluminare mașinii tale cu un reflector suplimentar.

Ca o ultimă sugestie, este indicat să verifici și sistemul de frânare nu pentru că poliția îți poate reține certificatul de înmatriculare dacă ai probleme, mai degrabă pentru siguranța ta și a familiei, și a evita costuri suplimentare de reparații.

Sursă foto: danspapers.com

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Plain text

  • Etichetele HTML nu sunt permise.
  • Liniile şi paragrafele sunt rupte automat.
Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Producatori

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×