Solicită ofertă

Ai început să-ți pregătești pickup-ul pentru iarnă (II)?

Având în vedere cum e vremea afară, iarna pare că nu se grăbește.

Oricum înafară de pasionații de sporturi de iarnă (de la ski și până la amatorii de offroad pe zăpadă) și copii, nimeni nu așteaptă prea curând acele temperaturi sub 0 grade Celsius.. care sigur vor veni curând.

SUV sub zăpadă și gheață

Așadar, dacă nu te-ai apucat încă de pregătirea pentru iarnă a pickup-ului tău, ar fi cazul să începi. În înregistrarea de blog anterioară am trecut în revistă două fluide care nu trebuie să lipsească în sezonul rece. Nu am pomenit cel mai important în funcționarea autoutilitarei și anume carburantul folosit de pick-up-ul tău, cel mai probabil motorină.

Însă nu trebuie să uităm că cel mai important în funcționarea autoutilitarei este carburantul folosit, și anunume motorina (cel mai probabil). Aici părerile sunt împărțite. Există unii șoferi care preferă carburantul dedicat acestui anotimp, și alții care consideră că acesta nu influențează deloc siguranța sau comportamentul mașinii.

În opinia noastră este mult mai importantă starea bujiilor și vechimea automobilului. În cazul modelelor mai noi există sisteme dedicate anume pentru a preveni înghețarea carburantușui, dar cu cât mașina este mai veche probabilitatea ca una dintre părțile componente ale acestui sistem să se defecteze este mai mare.

De asemeni, cantitatea scăzută de combustibil în rezervor poate îngreuna pornirea mașinii la temperaturi scăzute. Este recomandat menținerea cantității la cel puțin jumătate din capacitatea rezervorului. Motivul? În acest fel se poate evita formarea condensului și implicit a apei care odată ajunsă la fundul rezervorului, la pompa de carburant sau conducte poate îngheța, cauzând probleme.

O altă procedură extrem de necesară este schimbarea anvelopelor. Am amintit despre asta în articolul de pe blog, însă pe lângă înlocuirea acestora cu unele potrivite, nu trebuie să uitați că la temperature negative vas cade și presiunea din ele. Recomandarea noastră este să verifici presiunea din cauciucuri odată cu schimbările de temperature, pentru că dacă nu sunt umflate corespunzător, mașina ta va întâmpina greutăți la trecerea prin troienele de zăpadă.

Știm că iarna ziua este mai scurtă, deci vom conduce mai mult cu reflectoarele pornite. Apar astfel șanse ca sistemul de iluminat al pickup-ului să cedeze. Îți recomandăm să ai la îndemână în lada utilitară din benă și un set de becuri de schimb. În plus poți să îmbunătățești capacitatea de iluminare a mașinii tale cu un reflector suplimentar.

O ultimă sugestie din partea noastră ar fi să verifici sistemul de frânare. Nu neaparat pentru că te poți trezi fără certificatul de înmatriculare dacă te „prinde” poliția cu probleme, ci mai degrabă pentru siguranța ta și a familiei. Desigur, și pentru a evita costuri suplimentare de reparații.

Sursă foto: danspapers.com

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×