Solicită ofertă

Ai început să-ți pregătești pickup-ul pentru iarnă (I)?

Iarna car și vara sanie, spune un vechi proverb românesc sugerându-ți să fii prevăzător, și să te pregătești din timp pentru situațiile specifice anotimpului care urmează. Indiferent dacă ai un pick up sau un SUV sunt câteva proceduri care nu trebuiesc neglijate ca să scapi din iarnă cât mai ieftin cu putință.

Curatat parbriz autoutilitară pick up

Deocamdată suntem la mijlocul toamnei dar iarna pândește la colț și poată să apară oricând cu temperaturi mult sub zero grade Celsius. Pentru foarte mulți șoferi pregătirea mașinii pentru sezonul rece este sinonim cu schimbarea pneurilor de vară la cele de iarnă, dar pentru șoferii mai conștiincioși procedura nu se termină aici. Evident nici nu se pune întrebarea dacă trebuie sau nu schimbată pneurile, dar pe lângă drumul alunecos creat de lapoviță și ninsoare, mai sunt și alți factori care periclitează integritatea pickup-ului tău și implicit siguranța ta.

Temperaturile în minus sunt unul dintre inamicii autovehiculelor. Pentru contracararea acestui pericol primul pas pe care trebuie să-l faci este verificarea nivelului lichidului de răcire și adăugarea de antigel în cantitatea recomandată de manualul pickup-ului tău.

Un alt lichid din mașină care este expus pericolului de îngheț este lichidul de spălare al parbrizului. Să nu te prindă gradele joase în offsaid și să te trezești cu rezervorul crăpat mai bine "spală” cât mai repede lichidul de litoral și îl schimbăl cu unul pentru temperaturi arctice de -30 oC.

Bineînțeles că poți să ai cel mai bun lichid de spălare parbriz dacă ștergătorul este nașpa și îți lasă urme. Verifică și acest accesoriu și schimbă-l dacă nu își face treaba cum trebuie. Nu este un accesoriu care să te ardă prea mult la buzunar.

Dacă ești posesorul unei lăzi utilitare de acum fă loc în ea și câtorva unelte pe care nu le utilizezi vara, cum ar fi: setul de lanțuri antiderapante, o lopată cu mâner rabatabil pentru curățirea zăpezii în caz că nu ai bena pickupului acoperit cu un hardtop sau închidere benă, o racletă auto pentru parbriz și nici o pereche caldă de mănuși calde nu ar strica.

Benă pick up cu ladă gladiator

O verificare a acumulatorului este la rându-i binevenită. Dacă pickup-ul face fițe deja toamna, nu pornește la prima cheie și luând în considerare că bateria pierde din caracteristici la temperaturi negative ar fi indicat o schimbare a acumulatorului.

Foto: kiplinger.com

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×