Solicită ofertă

5 motive sa te apuci de offroad

Va place natura? Va plac senzatiile tari si adrenalina? Va plac motoarele puternice si va simtiti provocati de traseele montane dificile?

In acest articol va oferim cateva idei si puncte de reper privind ce inseamna pentru noi, pick-up.ro, offroad-ul.

Motive sa te apuci de off road

Offroad inseamna ca iubim si respectam natura, ne place sa cutreieram muntii si dealurile, adoram masinile si motoarele puternice. Orice accesoriu offroad ne ajuta sa ne depasim propriile limite – suspensii calitativetroliuri puternice, reflectoare omologateechipamente de recuperare.

Daca nu sunteti inca un fan infocat offroad, va oferim un numar de minim 5 motive pentru care ar trebui sa practicati si sa adorati offroad.

1 - Atat pentru cei care practica offroad doar ocazional, este un bun prilej de a petrece timp in natura alaturi de prieteni si de ce nu, familie. Excursiile offroad pot sa fie de cateva ore sau chiar de cateva zile, in functie de gradul de dificultate al traseului ales. Offroad-ul poate fi practicat pe drumurile din Carpati, iar varietatea naturala a reliefului permite practicarea in paralel si a altor activitati montane ca de exemplu alpinismul, canoe, rafting.

Retelele de drumuri forestiere din tara, permit traversarea unor distante lungi cu masinile de teren, ocolind pe deplin zonele locuite sau drumurile asfaltate. Se recomanda folosirea doar a drumurilor forestiere, fara a folosi trasee in interiorul padurilor sau pe pajistile alpine – astfel protejati natura si aveti un impact minim asupra ei.

2 – Masinile offroad sunt puternice si astfel construite incat te “imbie” sa le incerci in conditii extreme, pentru a le descoperi adevarata valoare. In acest scop, ceea ce este foarte important, este sa aveti clar in minte ce tip de offroad va pasioneaza.

Tipuri de offroad

Daca sunteti pasionati de yachting, veti folosi masina in anumite conditii, echipata intr-un anumit fel. Daca va place un offroad de viteza, probabil va bucurati de o masina 4x4 pe benzina, fara punti rigide.

Pentru a putea practica un offroad sustinut si extrem, aveti nevoie de o masina cu punti rigide, diferentiale blocabile, roti mari cu profil agresiv si jante “intoarse” cu ET negative cu inaltare din suspensii, eventual bodylift, cu scaune cu centuri in patru puncte sau mai multe, cu scuturi pe dedesubt, in special la baia de ulei si la cutia de viteze, cu proiectoare suplimentare in fata si spate pentru trasee de noapte, cu bare de metal pentru protectia caroseriei.

3 – Timpul petrecut in natura, asociat cu timpul petrecut cu prietenii, nu poate fi decat un timp foarte pretios, placut si reconfortant. In excursiile offroad organizate individual sau in cadrul competitiilor offroad mai mari, cu un cadru organizat , este locul perfect pentru dezvoltarea si intarirea prieteniilor actuale, munca in echipa, socializare, stabilirea de noi relatii cu persoane cu interese si pasiuni similare.

4 – Un alt element care vine la pachet cu toate cele mentionate pana acum, este nivelul crescut de adrenalina. Situatiile grele, chiar imposibile ofera o noua oportunitate de testare a limitelor masinii conduse, si a propriilor limite. Orice noua provocare reprezinta un nou nivel de dezvoltare atins si o doza impresionanta de adrenalina.

Off road un sport in natura

Aventura offroad se practica printre stanci, noroi, teren accidentat. Cu siguranta va veti bucura de senzatii duse la extrem, si va veti deschide noi orizonturi ale capacitatilor fizice si senzoriale, pe care veti dori sa le repetati si sa le depasiti de fiecare data.

5 – Cu ce va alegeti practicand offroad-ul? Cu noi abilitati, tehnici si aptitudini de a conduce.

Cu cat un traseu are un nivel mai ridicat de dificultate, cu atat veti fi pusi in situatii mai interesante si provocatoare. Ajungeti sa dezvoltati reflexe rapide, sa realizati strategii de urgenta, si sa urmariti iesirea din situatiile limita. Obstacolele trecute intaresc relatia intre un practicant offroad si masina sa.

Situatiile extreme ajung sa sporeasca increderea in propriile forte si capacitatile masinii conduse.

Cu speranta ca v-am starnit interesul si mai mult pentru domeniul offroad, va asteptam sa va echipati masina corespunzator, si sa ne impartasiti senzatiile traite de dumneavoastra pe traseele parcurse.

Pentru orice alte intrebari sau pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa contactati un consultant specializat.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×